Favoriete Schrijvers

Barbara Kingsolver

Elk boek van deze Amerikaanse schrijfster is doordacht en kent sterke vrouwelijke hoofdpersonen. De Gifhouten Bijbel is haar bekendste boek en een meesterwerk. Echter, The Bean Trees (Het Schildpad Meisje) en Prodigal Summer (Zomer van Overvloed) zijn mijn favoriete werken. Ook van The Lacuna heb ik genoten. Ik heb er geen vertaling van kunnen vinden.

Bill Bryson

Waar te beginnen. Bill Bryson is (gelukkig) enorm productief en veel van zijn interessante en humoristische boeken worden uit het Engels naar het Nederlands vertaalt.

Bill Bryson is een Amerikaanse journalist die zich bekwaamde in het schrijven van hilarische reisboeken. Zijn reisadvies: bezoek de kleinste musea en lees altijd de lokale krant. Hij reist vaak alleen, maar er zijn ook boeken waarin hij met zijn gestoorde jeugdvriend Katz op pad gaat. Fans zijn gek op Katz.

Behalve reisboeken schrijft Bill Bryson ook boeken over geschiedenis, wetenschap, taalkunde en zijn memoires. Kortom, over alles wat zijn interesse heeft neemt hij de pen ter hand. Hij legt ons haarfijn en met humor en groot relativeringsvermogen uit hoe de wereld werkt.